
Gyros med Entrecote och Tsatsiki
Ingredienser (för 2 personer):
- 2 pitabröd eller tunnbröd
- 2 entrecôte-bitar (ca 200 g vardera)
- 1 dl tzatsiki
- 1 liten sallad (t.ex. isbergssallad eller ruccola)
- 1 rödlök
- 100 g fetaost
Instruktioner:
-
Förbered entrecoten:
Krydda entrecote-bitarna med salt och peppar på båda sidor. Hetta upp en stekpanna eller grillpanna på hög värme och stek entrecoten i ca 2-3 minuter per sida för medium rare (justera tiden för önskad stekgrad). Låt köttet vila några minuter innan du skär det i tunna skivor. -
Förbered grönsakerna:
Skölj och tärna salladen. Skala och skiva rödlöken tunt. Smula fetaosten i små bitar. -
Värm pitabröden:
Värm pitabröden eller tunnbröden i en torr panna i ca 1 minut på varje sida tills de blir varma och lite krispiga. Alternativt kan du värma dem i ugnen enligt anvisningarna på förpackningen. -
Montera gyrosen:
Lägg ett pitabröd eller tunnbröd på en tallrik. Bred ett generöst lager tsatsiki på brödet. Lägg på en rejäl mängd sallad, följt av de skivade entrecote-bitarna. Toppa med rödlök, smulad fetaost och eventuellt lite extra tsatsiki om du vill ha mer smak. -
Servera:
Vik ihop brödet och servera gyrosen direkt. En fräsch sallad eller några extra klyftpotatisar på sidan passar utmärkt till.