Gyros med Entrecote och Tsatsiki

Gyros med Entrecote och Tsatsiki

Ingredienser (för 2 personer):

  • 2 pitabröd eller tunnbröd
  • 2 entrecôte-bitar (ca 200 g vardera)
  • 1 dl tzatsiki
  • 1 liten sallad (t.ex. isbergssallad eller ruccola)
  • 1 rödlök
  • 100 g fetaost

Instruktioner:

  1. Förbered entrecoten:
    Krydda entrecote-bitarna med salt och peppar på båda sidor. Hetta upp en stekpanna eller grillpanna på hög värme och stek entrecoten i ca 2-3 minuter per sida för medium rare (justera tiden för önskad stekgrad). Låt köttet vila några minuter innan du skär det i tunna skivor.

  2. Förbered grönsakerna:
    Skölj och tärna salladen. Skala och skiva rödlöken tunt. Smula fetaosten i små bitar.

  3. Värm pitabröden:
    Värm pitabröden eller tunnbröden i en torr panna i ca 1 minut på varje sida tills de blir varma och lite krispiga. Alternativt kan du värma dem i ugnen enligt anvisningarna på förpackningen.

  4. Montera gyrosen:
    Lägg ett pitabröd eller tunnbröd på en tallrik. Bred ett generöst lager tsatsiki på brödet. Lägg på en rejäl mängd sallad, följt av de skivade entrecote-bitarna. Toppa med rödlök, smulad fetaost och eventuellt lite extra tsatsiki om du vill ha mer smak.

  5. Servera:
    Vik ihop brödet och servera gyrosen direkt. En fräsch sallad eller några extra klyftpotatisar på sidan passar utmärkt till.

Tillbaka till blogg