
Toast med Entrecote, Tryffelaioli och Karamelliserad Lök
Ingredienser (för 2 personer):
- 2 skivor surdegsbröd
- 2 entrecote-bitar (ca 200 g vardera)
- 2 msk tryffelaioli
- 1 liten sallad (t.ex. blandad sallad eller ruccola)
- 1 liten gul lök
- 1 msk smör
- 1 msk socker (för karamellisering)
- 2 msk riven parmesanost
- 1 msk rostad lök
- En liten näve persilja
- Sriracha (efter smak)
Instruktioner:
-
Förbered karamelliserad lök:
Skala och skiva den gula löken. Hetta upp smöret i en stekpanna på medelhög värme. Lägg i löken och stek tills den mjuknar och får en fin gyllenbrun färg, ca 10 minuter. Tillsätt socker och rör om tills löken är karamelliserad och får en söt smak. Ta bort från värmen och ställ åt sidan. -
Grilla/stek entrecoten:
Hetta upp en stekpanna på hög värme. Krydda entrecote-bitarna med salt och peppar. Stek köttet i pannan, ca 2-3 minuter per sida för medium rare (justera tiden beroende på önskad stekgrad). Låt köttet vila i några minuter innan du skär det i tunna skivor. -
Rosta surdegsbrödet:
Under tiden som entrecoten vilar, rosta skivorna surdegsbröd i en brödrost eller i en stekpanna tills de är gyllenbruna och krispiga. -
Montera toasten:
Bred ett lager tryffelaioli på rostad brödskiva. Lägg på ett lager av sallad. Fördela den karamelliserade löken jämnt på salladen. Lägg på de skivade entrecote-bitarna. -
Toppa och servera:
Strö över riven parmesanost och rostad lök för extra smak och crunch. Avsluta med lite färsk persilja, ett stänk av sriracha för hetta, och eventuellt mer tryffelaioli om du vill ha extra smak.
Servering:
Servera toasten direkt medan brödet är varmt och krispigt. Ett glas rödvin eller en kall öl passar perfekt till denna smakrika och lyxiga toast!